лесен гювеч

Бърз, лесен и вкусен гювеч за малки палавници

Мързелив гювеч за заети мами

Също като всяка домакиня и майка, така и аз нямам много време за приготвяне на сложни ястия. Старая се да има разнообразие в менюто на Влади и да слагам на масата различно блюдо за обяд и вечеря. В забързаното ни ежедневие ни остава все по-малко време, което да прекараме с любимите си същества. Защо да го хабим надвиснали над печката?

Това е бърза и вкусна рецепта за ястие, което приготвям в дните, когато съм много заета извън дома. Мятам го във фурната и излизаме да играем на площадката, а когато се приберем е готово 🙂

Нужни продукти:

мързелив гювеч
  • зеленчуци, каквито имате под ръка и се харесват на малкото човече – картоф, морков, домат, лук, зелен боб, пащърнак (грах, царевица и други). Каквото Ви е на сърце. Аз имам готови замразени пакетчета с миксове от зеленчуци за едно ядене.
  • подправки отново по Ваш избор и в зависимост от възрастта на детето – сол, пипер, магданоз, чубрица и др. Аз слагам пресен магданоз и съвсем мъничко морска сол и черен пипер (Влади е на 16м.)
  • мазнина – кокосово масло; зехтин или каквото предпочитате и имате вкъщи;

Изсипвам избраните зеленчуци в глинения съд, добавям подправките и мазнината. Сипвам водичка или бульон докато покрие зеленчуците. Може да добавите и месо по ваш избор. Слагам във фурната. Всеки път пека на различни градуси в зависимост от това колко време няма да съм вкъщи (между 100 и 150 градуса). Колкото по-бавно се пече, толкова по-вкусно става ястието.

Добър апетит! 🙂

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *