разпръснато лего

5те ми трика как да бъда по-ефективна в домакинството

Как да сме по-ефективни при извършване на домашните задължения

В това динамично ежедневие заетите майки се нуждаят от трикове за бързо почистване, чрез които да поддържат семейния дом спретнат и чист, без да се пренатоварват. С помощта на няколко бързи домашни трика, жилището винаги ще изглежда приветливо и уютно.

 • Част от домашните задължения могат да се свършат нощем.

  Пералня, сушилня и миялна могат да се пускат вечерно време. Нагласям таймера и лягам , а на сутринта всичко ме чака чисто и готово за ползване. Също така може да се използва и нощната тарифа за електроенергия, което ще облекчи и част от разходите. С един куршум два заека 🙂
 • Мокри кърпички

  Бебешките мокри кърпички са ме спасявали не един път. С тях лесно почиствам следите от ежедневните пакости на Влади – забърсвам банан от телевизора, обирам трохи от скрина и други такива щуротии
 • Организирам вещите на детето:

 1. добре е детето да има отделен кош за пране. Така не се налага всеки път когато пускам пералня да сортирам мръсните дрехи. 
 2. контейнерите за играчки са спасението от разпилени на всевъзможни места части от лего, пъзели и колички. Подреждам различните групи играчки в отделен контейнер, за да е по лесно и за детето и за мен да се ориентирам в хаоса. Малчуганът по-лесно ще се научи къде стой всяка играчка и ще я връща на мястото й.
 • Последователност в действията ми:

  когато се захвана с почистването на огледалото в банята, почиствам и останалите огледални повърхности в къщата. Или когато почиствам праха в спалнята минавам и в другите стаи.Така пестя от постоянната смяна на дейности и приключвам почистването по-бързо.
 • И накрая

  Отделям по 5 минути на ден за всяка стая от дома ни.  Така дори и да нямам възможност за основно почистване всяка седмица, домът ми поддържа спретнат вид (доколкото е възможно с малкото щураче 😀 )

Стремя се да съчетавам задълженията си така, че да съм максимално ефективна, за да може накрая на деня да остане малко време и за мен самата! (и да го има този блог 😀 ) 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.