бутерки с ябълки

Бутерки с ябълки, канела и мед

Сладки бутерки за цялото семейство

Днешната следобедна закуска на Влади е нещо супер просто и бързо за направа, което не отнема много време в кухнята, но резултата е прекрасен. 

До сега не съм използвала многолистно /бутер/ тесто в менюто на Влади, но днес реших да експериментирам и резултата много ми хареса.

Необходими продукти:

  • бутер /многолистно/ тесто / аз използвах половината пакет/;
  • 2 средни ябълки;
  • канела;
  • 1 ч.л. мед по желание;
  • може да добавите ядки и сушени плодове, аз не съм слагала;
  • масло за намазване на тестото;
  • жълтък;

Как приготвих:

Измих, обелих и нарязах ябълките на кубчета. Изсипах ги в Нутрибулета (или каквото ползвате Вие) и добавих малко канела и 1 ч.л. мед. Блендирах докато се разбият ябълките до консистенция на мармалад (не на пюре). По желание може да ги настържете вместо да ги блендирате, но за мен това е по- бързият и лесен начин. 🙂

Извадих охладеното многолистно тесто и го разпънах. Разделих го на две части – използвам едната половина днес, а другата ще направя утре за закуска :).

Намазах тестото с малко масло и отгоре разпределих сместа от ябълки. Навих на стегнато руло.

В началото си мислех да го изпека така цяло, но накрая реших да нарежа половината руло на кръгчета и да ги изпека така и остатъка от рулото го оставих цяло. Намазах с жълтък и пекох в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.

Получиха се много вкусни и сладки десертчета, като моето мнение е, че кръгченцата се ядат много по- лесно /при рязане на вече изпеченото руло парченцата се начупват/

Тези сладки са подходящи както за десерт за мама и тати, така и за деца 🙂

Добър апетит!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *