Как да си направим Торта от памперси

Торта от памперси – перфектен подарък за бебешка погача

Здравейте прекрасни 🙂

Днес ще Ви зарадвам с един много интересен и практичен DIY проект за подарък, подходящ за бебешка погача или при изписване от болницата. 🙂

Не бях правила такъв подарък до сега, но на погачата на Влади получих и много ми допадна. Използвах абсолютно всичко включено в него 🙂 Затова Ви го препоръчвам с две ръце. 

Може да си поръчате готова торта от памперси. Има доста странички във Facebook, които предлагат. А ако имате малко свободно време можете да си я направите и сами. Така подаръкът ще е още по- личен и скъп за майката и бебчето.

Преди да започнем искам да Ви споделя хигиенните правила, които спазвах правейки тортата. За да останат памперсите чисти е добре да използвате ръкавици при навиването им и след като завършите тортата да я опаковате така, че да не се замърсяват и прашат. Аз използвах еднократни ръкавици и опаковах тортата в прозрачен целофан. 🙂

И така нека да започваме.

Необходими ще са Ви:

  • 1 пакет памперси – вземете размер според големината на бебето. Може да се допитате до майката за предпочитана марка, големина и модел.
  • основа за тортата, която да е твърда – аз използвах картон;
  • 5 дървени шиша, които служат за опора на конструкцията. Може да се използват и картонени ролки;
  • нещо, с което да залепите шишовете/ролките – аз използвах пистолет с горещо лепило.
  • панделки;
  • телбод и тиксо за закрепване на опаковката накрая;
  • избрани от Вас детски пособия, които да поставите върху самата торта – аз използвах гризака за никнещи зъби, щипка за биберон, лигавник и малко плюшено меченце – дрънкалка. Може да добавите още гребенче и четка за коса, пелени и каквото друго Ви хрумне.
  • прозрачно фолио за опаковане на подаръци;
  • малки ластичета;
  • ръкавици;

Ето и как направих тортата:

Първо се захванах с навиването на памперсите на руло, като ги закрепях с малки ластичета, за да не се отварят. Използвах памперси на Pampers №2 (68 броя), защото използвам такива и за Влади.

След като навих всички памперси се заех със залепянето на дървените шишове върху основата на тортата. Използвах горещо лепило. Лепих всеки шиш по отделно и придържах докато изсъхне добре. (Преди да залепите шишовете може да опаковате и самата основа за тортата с подходяща цветна хартия. Аз нямах затова пропуснах тази стъпка 🙂 ) Важното тук е шишовете да са достатъчно дълги за да стигнат поне до средата на втория ред на тортата. Аз използвах 4 еднакво дълги и в средата сложих пети шиш, който беше по- дълъг от останалите, за да мога накрая за него да закрепя мечето на върха на тортата.

Щом всичко изсъхна започнах да подреждам първия ред на тортата с памперси. Поставях ги изправени един до друг и накрая добре пристегнах с панделка, за да не мърдат.

Вторият ред наредих директно върху първия, без да поставям между тях нова твърда основа. Отново пристегнах с панделка, за да не се разместват памперсите. 

И така двуетажната торта от памперси е построна, сега остава само да я украсим. И тук идва ред на дреболийките, които сте взели за малчугана. Подредете ги така, както на Вас Ви изглежда красиво. 🙂 Вдъхновение за украса за торта от памперси може да черпите от Pinterest. Там има много красиви предложения.

Накрая опаковайте цялата торта добре и сложете панделка на върха. Може да прибавите и картичка с красиво пожелание 🙂

Воала Вашата торта от памперси е готова! Направена с много любов за мама и бебе 🙂

Надявам се да съм Ви била полезна и днес.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *