Мисия “С бебе на път!” 1 част

“Какво има в багажа на бебе Владимир”

Гледката от Язовир Цонево.

Здравейте, днес реших да Ви помогна с подготовката при пътуване с бебе.

За мен, като млад родител, също беше много плашещо да пътувам с бебето, особено на дълго разстояние. Но когато баба и дядо живеят в други градове, рано или късно ще трябва да предприемете и тази крачка. Да, да пътуваш с бебе не е като да пътуваш сам с една раница, но всъщност се оказа доста по-лесно, ако планираш всичко предварително.

Едно от най-важните неща при пътуване с бебе е багажът му. При първото ни пътуване с Влади бях помъкнала какво ли не, но бях забравила някои от по-важните неща (бебефон, допълнително дрехи), без които и аз и той не се чувствахме напълно комфортно. Затова започнах да си изготвям списъци преди всяко пътуване и да приготвям багажа по тях. Така значително се улесних и не се чудех дали съм забравила нещо.

Споделям Ви списъка от последното ни пътуване, което беше за две нощувки:

 1. Бебешка количка/слинг/ергономична раница – това, с което извеждате бебето на разходка.
 2. Бебешка кошара /преносима/ – ако ще оставате с преспиване, на място където няма условия за безопасен сън на бебето. Лично аз винаги взимам сгъваемата кошара на Влади, когато ходим на почивка или екскурзия.
 3. Храна и вода за бебето – в зависимост от това на каква възраст е детето и на какво хранене е. При последното ни пътуване взех адаптираното мляко + шишета; готови пюрета и десерти/каши в бурканчета.
 4. Аптечка – задължително при всяко пътуване с Владимир взимам термометър, медикаменти за сваляне на температурата, физиологичен разтвор, стерилни марли и лепенки.
 5. Памперси/гърне
 6. Бебешка козметика – крем против подсичане, сапунче, крем за лице и тяло, мокри кърпички, мицеларна/термална вода, слънцезащитен крем.
 7. Дрехи – винаги нося доста дрешки с нас, понеже при едно от пътуванията ни се случи така, че Влади изцапа всички дрешки, които носехме със себе си и се получи малко неприятно. Затова сега нося много повече дрехи от необходимото.
 8. Играчки.
 9. Одеяло – за количката и за спане.
 10. Бебефон и зарядно.
 11. В раница слагам няколко памперса, мокри кърпи, залъгалка, вода, следващото хранене на бебето и един чифт за преобличане. Така имам комплект за бързо реагиране под ръка и не се налага да ровя из големия куфар по време на пътуването.

Ако пътувате с автомобил (като нас), не забравяйте да спирате на всеки час – така и Вие ще си починете и бебето ще може да подиша чист въздух и няма да нервничи в колата.

Надявам се да съм Ви била полезна и да съм улеснила подготовката Ви за пътуване с малкото човече. Моля споделете Вие какво слагате в багажа на мъниците.

Поздрави от мен, Марго!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.