плоско стъпало

Как можем да подпомогнем лечението и превенцията на плоско стъпало при децата

Медицински продукт – ортопедично килимче Орто Пъзел – пръв помощник при превенция на плоско стъпало при децата.

Здравейте, прекрасни!

Днес искам да насоча вниманието Ви към една важна за мен тема, а именно плоскостъпието при децата и начин за превенция и лечение.

Още на първия преглед при ортопед (около 6м възраст), при Влади се забелязаха много еластични връзки и сухожилия. Според това, което ортопеда ни обясни, тази еластичност благоприятства формирането на плоскостъпие при децата. Препоръката му беше да следим как ще проходи и да правим масажи на стъпалата. 

Тази констатация се потвърди и през следващите прегледи, на които ходихме през следващите 2 години. Като и към момента се забелязва, че сводът на Влади все още не се е вдигнал. Ортопеда посъветва да продължим с масажите и да стимулираме мускулите на ходилата с босо ходене по неравен терен (пясък, трева и други).

При последния преглед ни спомена, че на пазара има специални ортопедични килимчета, които помагат за лечение и превенция на плоскостъпие при децата. Препоръча ни да си закупим такъв, за да може ежедневно да стимулираме мускулите на ходилата. 

До този момент не бях чувала за такъв тип ортопедични килими, а само за ортопедични стелки (за които ни посъветва да изчакаме поне да навърши 3 години.). Като всяка загрижена за здравето на детето си майка, веднага потърсих информация за този вид килимчета и ми попаднаха продуктите на Орто Пъзел. Прочетох и доста положителни отзиви за техните ортопедични килимчета. 

Първоначално реших да изчакам с покупката защото не бях сигурна дали Влади ще иска да прави упражнения върху модулите. Но след като най-накрая се реших на тази инвестиция не съжалявам. От първия ден откакто ги видя, Влади страшно хареса ортопедичните модули на Орто Пъзел. Всеки ден сам сяда и си събува чорапите и ме вика да правим упражнения. Вече месец и половина мина откакто ги имаме, а интереса към тях не стихва. 

*** Тук искам да уточня, че ползите от употребата на такъв тип ортопедичен килим са видими след продължителна и редовна употреба! Няма как да има видим с просто око резултат след месец употреба! ***

И за да съм Ви максимално полезна и на други мами като мен, реших  да задам няколко важни въпроса на официалните представители на Орто Пъзел за България и Балканите. Поговорихме си за ползите от употребата на ортопедичното килимче, как спомага за правилното формиране на ходилото, за каква възраст са подходящи модулите и за много други неща. 

Също така от Орто Пъзел бяха така любезни да предоставят на всички Вас промоционален код “MSW20” за 20% отстъпка на всички ортопедични килимчета.  Офертата е валидна до 31.03.20201г.

А сега да преминем към интервюто.

Здравейте!

Благодаря Ви, че се съгласихте да отговорите на нашите въпроси за ортопедично килимче Орто Пъзел.

1. Моля първо да се представите. От колко време сте на пазара? Как дойде идеята за Орто Пъзел?

Здравей, Маргарита!

Нашата фирма Студио 3пио ООД е официален представител на ортопедичния масажиращ килим ОРТО ПЪЗЕЛ за България и Балканите от лятото на 2020 г. Един от нашите партньори от години ползва ОРТО ПЪЗЕЛ за децата си, които играят на него с огромно удоволствие. За съжаление, до този момент продуктът не можеше да се закупи в България и така се роди идеята да го осигурим на нашия пазар.

2. Кое Ви мотивира и вдъхнови за това начинание, наречено Орто Пъзел?

Тъй като в днешно време децата нямат лесна възможност да ходят боси по неравен терен, плоското стъпало е често срещан проблем. До момента у нас нямаше продукт, който да спомага правилното оформяне на арката на стъпалото. Така спонтанно и без колебание решихме, че искаме да внасяме и разпространяваме ОРТО ПЪЗЕЛ в България и да бъдем полезни на децата за предотвратяване и лекуване на плоскостъпие чрез качествен и атрактивен продукт.

3. Бихте ли ни разказали малко повече за ортопедичното килимче? Какво представлява и от какво е изработено? Какви сертификати има и на какви стандарти отговаря?

ОРТО ПЪЗЕЛ е ортопедичен масажиращ килим. Състои от модули в ярки цветове и различни текстури и релефи, които наподобяват природни повърхности – елементи от гората, морето, таралежи, кактуси и други. Сглобява се на принципа на пъзела. Изработен е от качествен PVC материал, преминал е всички токсилогични тестове и е сертифициран като медицинско изделие за Европа.

4. Какви са ползите от продължителната му употреба?

Редовната употреба на ОРТО ПЪЗЕЛ оформя правилно арката на краката и така предпазва и лекува плоско стъпало. Това предотвратява изкривяване на гръбначния стълб и оформя правилна стойка. ОРТО ПЪЗЕЛ също спомага за цялостното развитие на детето – ярките цветове улесняват възприемането и различаването на цветовете, сглобяването на ОРТО ПЪЗЕЛ развива фината моторика и креативното мислене, подобрява общото развитие и имунитет на децата.

5. В каталога на Орто Пъзел има разнообразие от комплекти. Бихте ли ни разяснили разликите в тях и кой комплект за какво е подходящ?

В момента в България предлагаме 8 микса ОРТО ПЪЗЕЛ, които са с тематично групирани модули. Всички са с цел предпазване и лекуване на плоскостъпие. Разликата между тях освен във формата на текстурата е в твърдостта на модулите и съответно възрастта, за която се подходящи. Например, микс „Първи стъпки“ се състои само от меки повърхности и е пригоден за най-малките – бебета над 9 месеца, повечето комплекти са комбинация от меки и твърди повърхности и са за деца над 1 г. – микс „Море“, „Гора“, „Савана“, „Универсален“, „Таралежи“ и „Морски камъчета“. Предлагаме и един вариант за деца над 10 г. и за възрастни – микс „Пътека на здравето“, който се състои само от твърди повърхности.

Може да се възползвате от 20% отстъпка на всички ортопедични килимчета Орто Пъзел от ТУК с промоционален код “MSW20”. Офертата е валидна до 31.03.20201г.

6. Казахте, че ортопедичното килимче е подходящо за превенция на плоскостъпие при децата. Бихте ли ни разяснили как влияе и спомага за правилното формиране на ходилото?

По време на упражнения върху ортопедичните килими ОРТО ПЪЗЕЛ, арката на стъпалото на детето ще се формира независимо, като реакция на мускулите на крака на естествени неравни повърхности, защото правилното формиране изисква редовна стимулация на мускули и сухожилия.

7. За каква възраст са подходящи ортопедичните пъзели на Орто Пъзел?

При раждането сводът на стъпалото на бебето не е изразен. Той се оформя едва след като детето започва да ходи. Сводът най-бързо се развива между 4 и 6 години, като се оформя докъм 7-ата година и процесът приключва докъм 10-ата година. Миксовете ОРТО ПЪЗЕЛ са съобразени с това развитие на свода на детето. Както споменах по-горе, съществува микс за най-малките над 9 месеца, а най-голямо разнообразие от миксове има за деца от 1 г. до 10 г. когато се оформя свода на стъпалото.

Подходящи и за най-малките!

8. Нужна ли е специална поддръжка на модулите? Как се поддържат и почистват, за да се съхранят максимално дълго?

Модулите на ОРТО ПЪЗЕЛ се поддържат много лесно. При необходимост се почистват ръчно с гъба напоена със сапунена вода, изплакват се с топла вода и се забърсват със суха кърпа. Препоръчва се модулите да се съхраняват в разглобено състояние и да не се прилага механично огъване. Може да се използват за няколко поколения деца.

9. Като за финал, бихте ли обобщили каква е комплексната полза от редовната употреба на ортопедично килимче Орто Пъзел при децата?

Ортопедичният килим ОРТО ПЪЗЕЛ е регистриран медицински продукт, който под формата на игра формира арката на стъпалото, предпазва и лекува плоско стъпало, както и подобрява цялостното развитие на децата и имунната им система. ОРТО ПЪЗЕЛ веднага става любимо занимание на децата.

Това бяха всички въпроси, които зададох на Орто Пъзел. Благодаря им много за съдействието и информацията!

Благодарим Ви много за отделеното време и внимание! Надяваме се да сме Ви били полезни и днес.

Полезни връзки към Орто Пъзел:

Instagram: https://www.instagram.com/orthopuzzlebg/

Facebook: https://www.facebook.com/orthobg

Website: https://ortho-puzzle.bg/

Може да се възползвате от 20% отстъпка на килимчета Орто Пъзел с код “MSW20″от тук: https://bglek.com/vendor/orto-pazel-ortho-puzzle

Текста е изготвен в партньорство с официалните представители на Орто Пъзел за България и Балканите Студио 3пио ООД! Има за цел да информира потребителя и да го запознае с продуктите.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.