конструктор

Защо е добре децата да играят с конструктори

Ползата за децата от играта с конструктори и строители.

Почти всяко дете има в дома си конструктор или някакъв вид строителни играчки. Това е така, защото те са полезни за развитието им.

Какви ползи носят игрите с конструктори?

  • На първо място те развиват фината моторика при децата!

Заниманията с такъв тип материали помагат на децата да развиват фините си движения, как да захващат предмети с различна големина и форма и как да боравят с тях.

  • Развиват въображението и логическото мислене у децата!

Конструкторите позволяват на детето да строи различни по големина, размери и форма постройки. Така то развива логическото си мислене. Строенето на нови и нови форми стимулира въображението на детето, а именно то засилва когнитивното, академичното,езиковото и социално израстване при децата.

  • Изгражда у децата самочувствие и увереност!

Успехът от завършената постройка носи голяма радост и удовлетворение на децата. Тази радост засилва вярата в собствените им възможности и развива самочувствието им.

  • Играта с конструктори изисква голямо търпение и постоянство!

За да построят желаната от тях кула или къща, децата трябва да проявят голямо търпение. Щом нещо не се получи както те искат могат да го започнат отначало.

  • Игрите с конструктори подобряват комуникацията между децата и родителите! Подобряват социалните умения на детето!

Игрите със строители са по- забавни като отборни или семейни игри. Така детето ще се научи да работи в екип. Да приема съвети и да изказва мнение.

  • Игрите с конструктор подпомагат цялостното развитие на децата!

С цветните части от конструктора може да се учат цветовете, може да се научат да броят, да разделят частите по форма, големина и цвят.

Това са само малка част от ползите, които носят игрите с конструктор. Важно е да играем заедно с децата си, за да засилим връзката и комуникацията помежду си. И така залисани в игра подпомагаме общото им развитие и си осигуряваме голяма доза смях и усмивки!

Дано съм Ви била полезна и днес.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *