вечерна рутина

Вечерна рутина за успешен старт на деня + чек лист

Вечерна подготовка на дома за успешен старт на деня!

Здравейте, прекрасни!

Днес реших да споделя с Вас вечерната рутина, която ми помага за добър старт на следващия ден.

Не веднъж съм споделяла с Вас, че обичам да се подготвям от вечерта за следващата сутрин. Това е така, защото аз не съм “сутрешен” тип човек. Не обичам да ставам рано, но с малко дете няма как да го избегна 😀

За да минават сутрините ни много по лесно и без излишни нерви подготовката започва от предната вечер, след като Влади заспи (тоест след 23 часа).

(Пиша в множествено число, понеже мъжът ми ми помага или отменя в не малка част от задълженията 🙂 )

  • Обикновено започваме с пускане на пералня с дрехите на Владимир, за да може да се изперат преди да си легнем. Пералня с негови дрехи пускам всяка вечер, за да има чисти дрехи за следващия ден. ( В момента сме в период на махане на памперса и има инциденти от време на време)
  • През това време мъжът ми изпразва мивката от посудата от вечерята. Зарежда съдомиялната и измива каквото не се е събрало вътре. 🙂 По принцип пускаме 2 съдомиялни на ден една след като приготвя обяда и една вечер. 
  • След това прибираме в кутии за храна (ако има) останалата храна от вечеря. И измиваме и последните мръсни посуда.
  • Щом мивката е изпразнена идва ред да забърша кухненските плотове, шкафове и почистване на самата мивка. Не веднъж през деня забърсвам плотовете, но вечер гледам да ги почистя и дезинфекцирам по- обстойно, за да може на сутринта директно да започна с приготвяне на закуската, а не да чистя засъхнали петна от предната вечер. 

  От около седмица за тази цел използвам домашно направен почистващ препарат за всякакви повърхности. Линк към рецептата ще оставя ТУК.

  • След като кухнята е почистена и подготвена за следващия ден се заемаме с прибиране на играчките от хола, ако Влади не си ги е прибрал. (Уча го сам да си прибира играчките след като се е наиграл с тях. Естествено не винаги се получава, но рано или късно ще ме отмени изцяло в тази задача 🙂 )
  • Почиствам и подреждам дивана и възглавниците от трохи. Прахосмукачка пускам сутрин.
  • Остава ми време да седна да изгледам някой сериал или да си ровя из телефона.
  • Преди да си легнем ( около 1 часа) преместваме дрехите от пералнята в сушилнята и я пускаме, за да е готова до сутринта.
Чек лист за вечерна рутина за успешен старт на деня 🙂

Това е рутината, която следваме всяка вечер вкъщи, за да имаме продуктивно начало на деня!

https://www.instagram.com/p/B_qC1UtDP4q/?utm_source=ig_web_copy_link
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.