бебешки крусти

Бебешки крусти и как се справихме с тях само с 3 измивания

Здравейте, прекрасни!

Тъй като напоследък в групите виждам доста въпроси относно бебешките крусти и начини за премахването им, реших да споделя и нашият опит по темата. 🙂

От сега искам да кажа, че това не е реклама на козметичен продукт, а просто информативен пост, целящ да споделим лично преживяване в помощ на други майки!

Първо да обясня какво са бебешките крусти – представляват люспи върху главичката на бебета и малки деца. Те се смятат за безобидно кожно раздразнение на скалпа и не се считат за болестно състояние! Смята се че се причиняват от по- голямото производство на себум, което води до натрупване на тези корички по скалпа.

И така, първите месеци Влади нямаше крусти. Появиха се съвсем малко в линията на бритона, когато беше на около 5м и изчезнаха буквално с едно намазване и измиване на косичката. Но около Великден тази година (1г 9м) отново се появиха, но този път бяха покрили цялата горна част на главичката му.

Приличаха на жълти корички, които се виждаха в дългата му косичка дори и без да я разгърнеш. 😳

Веднага се сдобих с шампоана и крема, които ми беше препоръчала педиатъра на Владимир още първият път (5м). Те са на марката Мустела, но на пазара има и други марки, които имат специализирана козметика за този проблем.

  • 🌞Мустела крем против крусти
  • 🌞 Шампоан- пяна за новородени

📄 В упътването за употреба на крема пишеше да се намаже засегнатият участък и да се остави да действа цяла нощ, но аз го мажех 3 часа преди да му измия косата. Понеже има доста косичка, не исках да спи с омазана коса.

‼️Важно ‼️: Не миех косата всеки ден и не я мажех всеки ден. Важно е да не се премиера скалпа и да не се белят люспичките!!!Те падат сами при измиване и разресваме с мека четка. Миех косата на 5тия ден, както и преди да се появят! 

След 3тото измиване скалпа се изчисти изцяло и спрях да ползвам крема, но шампоана продължих да го използвам за да го изхабя. ☺️

💟 Всяко дете е различно и се повлиява от различен тип козметика, затова моля споделете в коментар как вие сте се преборили с този проблем 💞

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.