киндиру

КиндиРу – верен спътник за мама и бебе!

Академия КиндиРу – откога я посещаваме, с какво ни помогна, как се отрази на Влади и моето мнение за програмата.

Здравейте прекрасни мами! Не знам дали съм Ви споменавала досега, но с Владимир посещаваме академията за деца и родители КиндиРу и по точно Централният клон във град Варна. Вече четири месеца сме членове на КиндиРу семейството и мога спокойно да изкажа мнението си за програмата.

Но първо нека Ви запозная какво представлява КиндиРу

КиндиРу представлява сензорно-моторна програма със система от занимания и игри, насочени към това да стимулират интелектуалното, социално, емоционално и физическо развитие на бебетата и децата.  Програмата се състои от 9 класа (разделени по възраст). Има четири срока през годината, като всеки срок е с продължителност от 11 седмици. 

Набляга се не само на физическата активност и координация, но и на работата в екип и социалните умения на децата. 

Още за програмата може да прочетете тук!

Защо станахме част от КиндиРу семейството?

Влади е много чувствително дете и преживява всички емоции много лично и бурно. Той е едно много усмихнато, но и много срамежливо дете. Преди да се запишем в академията, той избягваше директния контакт с други деца и възрастни. Което може би се дължи на факта, че при първите ни посещения на площадките беше ударен няколко поредни дни от други по- големи деца, на които не беше направена никаква забележка от страна на родителите им. Също така принос има и факта, че живеем във Варна, а роднините ни са в други градове и той няма постоянен контакт с тях. Но както и да е, това е тема на друг разговор. Впоследствие Влади започна много да страни от другите деца / дори и от приятелчетата си, с които излизахме почти всеки ден от месеци/, започна да ми посяга когато нещо не му харесва и започна да посяга на другите деца, когато го доближат. Колкото и да му обяснявах и говорех нямаше резултат. Каквото и да правех той все повече странеше от децата по площадките и не само.

И така един ден моя приятелка, която посещава КиндиРу отдавна отново ми спомена колко е доволна и какви ползи има за детето й. Решихме да опитаме  и записахме Влади, за да може да се отпусне сред други деца и да ги допуска до себе си.

Първоначално посетихме само един час, за да видя как ще се чувства Владимир. Бях с очакването, че ще плаче адски много и ще посяга на всички деца. За щастие очакванията ми не бяха основателни и въпреки че през целият час той стоя буквално залепен за мен и вкопчен във врата ми, в края на заниманията успях да го откопча от себе си и да го сложа да седне до мен /което беше истински успех с толкова деца наоколо/. Прибрах се и до вечерта ни записах за целият срок. Това беше едно от най- добрите ми решения. В следващите часове Влади добиваше все повече увереност в себе си и доверие към околните. Ставаше да играе редом до другите деца без да им посяга. Спря да посяга на когото и да е. Започна да се доверява на околните и да търси вниманието на децата около себе си. Вече почти не плаче когато го вземе някой друг, освен ние с баща му. Това ме прави много горда с него и толкова благодарна на програмата. 

Друга голяма полза от програмата за нас е постоянният контакт с нашият КиндиРу учител – Галя. Тя винаги ни дава съвети, за това как да прилагаме игрите вкъщи и навън, на какво да наблегнем /индивидуално за всяко едно дете/, винаги е на разположение за въпроси и прави обстановката за децата и родителите много приятна. Подхожда към всички индивидуално, спрямо нуждите им. Затова моят съвет е да работите заедно със своя КиндиРу учител и да се вслушвате в съветите му.

Сега отново сме записани за зимният семестър и посещаваме заниманията с голям интерес. Смея да твърдя, че Владимир постигна голям напредък в социалните си умения, стана много- по стабилен, координиран, успява да пази баланс когато е необходимо, започна да изпълнява поставените задачи и да преодолява чувството си на притеснение и срам сред други деца!

И ако ме питате дали бих препоръчала програмата КиндиРу на близки и приятели? Да бих и го правя. 🙂

Надявам се да съм Ви била полезна! 🙂* Снимките, които съм използвала са ми предоставени от Киндиру Варна – Централен, снимани по време на груповите занимания с децата и се използват с позволението на учителя. Умишлено са включени само индивидуални снимки на Влади и мен, за да са спазени и уважени личните права на родителите и децата в групата ни! 🙂

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *